Dinges

Bureau Dinges
Mieke Dings
Waaldijk 33
6677 MB Slijk-Ewijk
(m): 06-18451792

home projecten info
Bureau Dinges onderzoekt, schrijft, organiseert en adviseert op het gebied van (landschaps)architectuur en stedenbouw.

De hedendaagse stad en het Nederlandse landschap vormen haar werkterrein.
Dinges werkt aan verschillende projecten op het gebied van (landschaps)architectuur en stedenbouw. Zo schrijft, onderzoekt, presenteert en organiseert Dinges van alles en nog wat. Dinges houdt ervan om alledaagse onderwerpen te onderzoeken en om onderzoeksgegevens zo pakkend mogelijk op te schrijven of te presenteren. Dinges weet veel van ruimtelijke ordening en stedenbouw tussen 1900 en nu.

Dinges is het bureau van architectuurhistorica Mieke Dings (1979). Dings studeerde kunst- en architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en promoveerde in 2015 aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft) op het onderzoek Tussen tent en villa over de ontwikkeling van het vakantiepark in Nederland dat in september 2015 als boek verscheen. Dings woont en werkt in een oude herenboerderij in het pittoreske dorpje Slijk-Ewijk bij Nijmegen.

Dinges' opdrachtgevers bestaan uit overheden, stichtingen, instituten, architectenbureaus en tijdschriften op het gebied van (landschaps-)architectuur, stedenbouw en ruimtelijke ordening.


Foto: Dinges is...in Eldorado